Flagdagen 5. september

© 2011 - 2019

Garderforeningen for Skanderborg og Omegn

Flagdagen den 5. september for Danmarks udsendte

Skanderborg Kommune afholdt markering af den nationale flagdag torsdag, den 5. september 2019 kl. 8.00 – 9.00 på Skanderborg Fælled 1, 8660 Skanderborg.

Skanderborg Kommune bød på kaffe og rundstykker, tale v/borgmesteren, sang og musikalske indslag fra Kulturskolen – og ikke mindst hyggeligt samvær med lokale veteraner.

Vores forening m.fl. fremmødte med faner, og der deltog ca. 80 i arrangementet.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Den 5. september er Flagdag for Danmarks udsendte. Det er den dag, hvor Danmarks udsendte anerkendes for den indsats, de har ydet.

Initiativtageren bag Flagdagen er overkonstabel Kim Eg Thygesen, der selv er veteran fra Kosovo og Afghanistan. Dagen omfatter alle, der er eller har været sendt ud fra Udenrigsministeriet, Forsvaret, Redningsberedskabet, Politi og Sundhedsvæsenet.

Flagdagen hædrer nye som gamle veteraner, og i år markerer vi 70 årsdagen for alle dem som har medvirket i international tjeneste.

Flagdagen er dagen hvor vi skal mindes og støtte, alle dem som har kæmpet og arbejdet under ekstreme forhold i dansk tjeneste

Første gang, flagdagen afholdtes, var i 2009.

Første gang, flagdagen afholdtes i Skanderborg, var i 2015.

Godkend