Repræsentantskabsmøde Skanderborg 2016

© 2011 - 2019

Garderforeningen for Skanderborg og Omegn

Repræsentantskabsmøde Skanderborg 2016

De Danske Garderforeninger afholdt Repræsentantskabsmøde i Skanderborg den 28. maj 2016 på Hotel Skanderborghus.

Igen i år, havde vi valgt at gøre Repræsentantskabsmødet til et weekend-arrangement for gardere og ledsagere. Vi startede allerede fredag aften med Koncert med Den Kongelige Livgardes Musikkorps i Kulturhuset. Derefter afholdt vi Kammeratskabsaften på Hotel Skanderborghus.

Lørdag startede vi traditionen tro dagen med andagt i Skanderborg Slotskirke.

Derefter blev alle gardere med fire tamburer i spidsen opstillet til parade, rettet ind og budt velkommen af formanden for Garderforeningen for Skanderborg og Omegn Asger Thykjær, Præsidenten for de Danske Garderforeninger Flemming Rytter og Borgmester Jørgen Gaarde.

Den Kongelige Livgardes Musikkorps marcherede i spidsen af paraden, derefter de fire tamburer, præsidenten, formanden, borgmesteren og alle gardere med to grupper af faner ned fra kirken gennem Skanderborg by og frem til Kulturhuset, hvor Den Kongelige Livgardes Musikkorps trådte fra paraden ned foran Kulturhuset og gav en koncert på ca. en halv time.

Resten af paraden vendte ved Kulturhuset og marcherede tilbage til Politigården, hvor paraden opløstes.

Alle gardere gik tilbage til Hotel Skanderborghus, hvor det årlige Repræsentantskabsmøde blev afholdt.

Mens garderne afholdt Årsmødet, var ledsagerne på tur. Først fortalte pastor Jørgen H. Lorenzen om Skanderborgs historie og Inger Skærbæk om Sølund Museet.

Derefter gik ledsagerne til Skanderborg Slotskirke, hvor pastor Jørgen H. Lorenzen lavede en guidet rundtur i kirken.

Så gik turen til Sølund Museet, hvor tidligere ansatte meget indlevende som frivillige viste rundt i museet og fortalte om, hvordan forholdene havde været på stedet.

Ledsagerturen gik derefter gennem Festivalområdet i den skønne grønne skov.

Såvel Årsmødet som Ledsagerturen afsluttedes med frokost på Hotel Skanderborghus.

Om aftenen afholdt vi årets festmiddag med taler, sange og dans.

Musikeren Jesper Bjarnesen underholdt under middagen, akkompagnerede til sangene og spillede op til dans.

Weekenden afsluttedes med Gardergolf på Stensballegaard Golf, Bygaden 70, 8700 Horsens.

Garderforeningen for Skanderborg og Omegn takker alle sponsorerne for deres bidrag, der har gjort det muligt at afholde dette Repræsentskabsmøde i Skanderborg.

Se billeder i Billedgalleri.

Christiansmindevej's Plantecenter

www.skanderborg-plantecenter.dk